נולד לכם ילד עם מומים מולדים, מחלה גנטית, תסמונת גנטית או מוגבלות קשה אחרת ? מומלץ לבדוק האם היתה רשלנות רפואית בהריון.
משרדנו בעל ניסיון רב בייצוג משפחות לילדים עם צרכים מיוחדים עקב רשלנות רפואית בהריון.
במהלך השנים, גבה משרדנו פיצויים בשווי של עשרות מיליוני ש”ח עבור לקוחות המשרד, בגין תביעות רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית בהריון עלולה לבוא לידי ביטוי בלידת ילד עם מומים מולדים, מחלה גנטית או תסמונת גנטית או מוגבלות קשה אחרת.
מאמר זה נועד ספק מידע ראשוני והכוונה להורים לילדים עם צרכים מיוחדים בדבר האפשרות להגיש תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית בהריון.
רשלנות רפואית מוגדרת כהתרשלות של גורם רפואי אשר גרמה למטופל לנזק.
באותם מקרים שבהם הגורם הרפואי הפר את חובת הזהירות וחרג מסטנדרטים רפואיים מקובלים וסבירים ועקב זאת נגרם למטופל נזק, ניתן להגיש תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית בהריון מתייחסת להפרה של חובת הזהירות מצידם של הגורמים אשר טיפלו באישה ההרה במהלך ההריון, כגון: רופא הנשים, רופא מומחה (מומחה אולטרסאונד, גנטיקאי וכו’), אחות ועוד, כאשר עקב התרשלות זו, לא ידעו בני הזוג כי בריאותו של העובר אינה תקינה וכי עלול להיוולד להם ילד עם מוגבלות קשה.
באותם מקרים שבהם נולד ילד עם מומים מולדים או עם תסמונת גנטית יש מקום לבדוק האם רופא הנשים (גניקולוג) או הגורמים הרפואיים האחרים אשר ניהלו את מעקב ההריון או אשר טיפלו באישה ההרה, ניהלו את מעקב ההריון כראוי.
באותם מצבים שבהם ניתן היה לגלות מומים מולדים או את קיומה של אותה מחלה גנטית ייתכן ותהיה קיימת עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בטענה שאילו היו מבוצעות הבדיקות המתאימות, דבר מחלתו של העובר היה מתגלה ואז ההורים היו מיודעים בדבר מצבו של העובר, באופן המאפשר להם לשקול את המשך ההריון, כשכל המידע הרלוואנטי מצוי בפניהם.
לצורך הוכחת תביעת רשלנות רפואית בהריון יש לאסוף תחילה את כל החומר הרפואי הרלוואנטי למעקב ההריון, לרבות כרטיס מעקב הריון, תוצאות בדיקות מעבדה, בדיקות אולטרסאונד, סקירות מערכות, תיק יולדת מבית החולים, תיק יילוד, מסמכים רפואיים לגבי מצד היילוד ועוד.
לעיתים, יש אף צורך באיסוף מסמכים רפואיים הנוגעים להריונות קודמים יותר או מאוחרים יותר.
לאחר איסוף החומר הרפואי הרלוואנטי, יש לנתח אותו לעומק תוך בירור השתלשלות העניינים העובדתית.
בשלב הבא, תיעשה פנייה למומחה הרלוואנטי לבירור האפשרות להגשת תביעה.
לעיתים יש צורך בפנייה ליותר ממומחה רפואי אחד (כך למשל כאשר יש צורך בפנייה הן לרופא נשים והן למומחה בתחום הגנטיקה לצורך הוכחת התביעה ועוד).
במידה, ואותו מומחה יהיה סבור כי הצוות הרפואי התרשל בנסיבות העניין הוא יכתוב חוות דעת רפואית המבססת את התביעה.
לאחר השלמת מערך חוות הדעת הרפואיות תוגש תביעה לבית המשפט, כאשר פעמים רבות, לנוכח חומרת הנזק, תביעות בגין הולדה בעוולה ורשלנות רפואית בהריון תוגשנה לבית המשפט המחוזי (לשם מוגשות תביעות שסכום הפיצויים הנתבע עולה על 2,500,000 ₪).
יש לציין כי כל טענה רפואית יש לתמוך בחוות דעת רפואית, ולפיכך, לא ניתן להוכיח את התביעה ללא חוות דעת רפואית אשר תתמוך הן בטענות בדבר רשלנות הצוות הרפואי והן בדבר הנזק של היילוד וקשר הסיבתי לאותה רשלנות.
משרדנו עובד בשיתוף פעולה עם מומחים רפואיים בכירים ומנוסים אשר במקרים המתאימים כותבים חוות דעת המבססות את התביעה.
ישנם הרבה מאוד מצבים שעלולים להוביל לרשלנות רפואית במעקב ההריון. נציין מספר דוגמאות למקרים אלה :
תביעות רשלנות רפואית בהריו הינן תביעות מורכבות המצריכות ידע וניסיון רב הן לצורך בירור שאלת הרשלנות והן לצורך בירור מלא וממצה של שאלת נזקיו של היילוד וצרכיו המיוחדים.
באותם מקרים שבהם נולד ילד עם מומים מולדים או תסמונת גנטית חמורה, סכומי הפיצויים עשויים להגיע גם למיליוני שקלים, שכן הפיצויים נועדו לספק את מלוא צרכיו של היילוד עד לאריכות ימי חייו ולאפשר את המשך קידומו וקיומו בכבוד חרף המוגבלות הקשה.
לנוכח ההשלכות הנובעות מלידת ילד עם צרכים מיוחדים ומוגבלות תפקודית קשה, מומלץ כי הורים להם נולדו ילדים עם מומים מולדים או מחלה גנטית חמורה יפנו לבירור יסודי בדבר זכויותיהם עם עורך דין רשלנות רפואית בעל ניסיון בניהול תביעות הולדה בעוולה ורשלנות רפואית בהריון.
לייעוץ ראשוני והערכת סיכויי התביעה ושוויה ניתן לפנות לעו”ד אורי דלאל בטל’: 0544-485312 או בדוא”ל: [email protected].