במידה ונגרם לכם נזק עקב רשלנות רופא נשים, בדקו מתי ניתן להגיש תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית. מומלץ לקרוא את המאמר הבא שכותרתו: רשלנות רופא נשים.
רשלנות רופא נשים במעקב הריון
רופא נשים אחראי על ניהול מעקב הריון ובמסגרת זאת עליו להפנות את האישה לבדיקות המומלצות, ליידע את האישה על בדיקות רלוואנטיות אפשריות, לעקב אחר תוצאות הבדיקות ועוד.
רשלנות רפואית מצידו של רופא הנשים עלולה לגרום למצב המסכן הן את היולדת והן את היילוד.
כמו כן, רשלנות רפואית של רופא נשים (גניקולוג) עלולה להוביל לכך שההורים לא קיבלו מידע במהלך ההריון על כך שעלול להיוולד להם ילד עם מוגבלות ועקב כך הם לא יכלו לשקול הפסקת הריון.
משרדנו ניהל ומנהל תביעות הולדה בעוולה רבות בהן נטען כי רופא הנשים לא יידע את הנשים ההרות אודות האפשרות לבצע בדיקות סקר גנטיות ועקב כך נולד ילד עם מחלה גנטית.
כך לדוגמא במקרים שבהם רופא הנשים לא המליץ ו/או יידע את בנה”ז כי באפשרותם לבצע בדיקת נשאות של תסמונת האיקס השביר ועקב כך נולד ילד החולה באיקס שביר ייתכן וקיימת עילת תביעה לפיצויי ענק.
במקרים שבהם ישנם סימנים למצוקה עוברית אולם רופא הנשים לא מפנה את האישה ההרה עלולים להיגרם נזקים בלתי הפיכים לעובר.
במקרים אלה, במידה והיילוד נולד עם מוגבלות קשה שניתן היה למנוע אותה או להפחיתה, ייתכן וניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד רופא הנשים.
כמו כן, רופא הנשים צריך לברר מיוזמתו אחר גורמי סיכון, כגון מחלות במשפחה, פיגור שכלי או אוטיזם במשפחה, גורמי סיכון מיילדותיים ועוד.
במידה ועקב רשלנות הרופא נמנע מהאישה לבצע בירור רלוואנטי ולגלות את הסיכון לתחלואה אצלה או אצל העובר ייתכן וקיימת עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון.
רשלנות רופא נשים בלידה
תביעת רשלנות רפואית בלידה הינה תביעה לפיצויים בגין נזקים שנגרמו ליילוד או ליולדת בגין רשלנות של רופא או מיילדת בזמן הלידה, לרבות בזמן ההיערכות ללידה, ניהולה, בחירת צורת סיום הלידה ועוד.
רשלנות רפואית בלידה עלולה לגרום לנזקים קשים ליולדת, כגון קרע חמור בלידה, תסמונת אשרמן, כריתת רחם ואף מוות.
רשלנות רפואית בלידה עלולה לגרום לנזקים קשים ביילוד, לרבות שיתוק מוחין, שיתוק על שם ארב, שיתוק בגפיים התחתונות, פגיעות מוחיות אחרות ועוד.
מקרים של חוסר חמצן בלידה עלולים לגרום לפגיעה בלתי הפיכה ביילוד לרבות שיתוק מוחין עקב רשלנות רפואית.
כך לדוגמא במקרים שבהם היתה מצוקה עוברית, סימנים חשודים במוניטור (כגון האטות), סימנים להיפרדות שלייה או גורמי סיכון אחרים שהצריכו ניתוח קיסרי מיידי ועקב כך נולד היילוד עם פגיעה ומוגבלות, ייתכן וקיימת עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה.
רשלנות רפואית בלידה עלולה לקרות גם במקרים של ניהול לידה רשלני, סטייה מהנורמות המקובלות ברפואת נשים, התעקשות על המשך לידה במקום שבו היו אינדיקציות לסיים אותה, שימוש לא זהיר ו/או רשלנות בלידת וואקום או מלקחיים חרף התוויות נגד או באופן בלתי סביר ועוד.
כיצד מוכחים תביעת רשלנות נגד רופא נשים?
כדי להוכיח תביעת רשלנות רפואית נגד רופא נשים יש להראות כי הרופא התרשל, כלומר חרג מנורמות רפואיות מקובלות וסבירות וכי עקב רשלנות זו נגרם נזק ליילוד או ליולדת.
ככלל, כל טענה רפואית יש להוכיח באמצעות חוות דעת רפואית ערוכה כדין ולכן על פי רוב לצורך ביסוס תביעת רשלנות נגד רופא נשים יש להסתייע בחוות דעת של רופא מומחה בגינקולוגיה ומיילדות.
לעיתים יש צורך בחוות דעת נוספות מתחומים אחרים.
ניסיון משרדנו בתביעות רשלנות רפואית בהריון ובלידה
ייצוג נפגעים בגין רשלנות רפואית בהריון או רשלנות רפואית בלידה מצריך ידע רב, ניסיון ומיומנות. מדובר בתביעות מורכבות העשויות להימשך שנים רבות ועל כן יש לפנות אל עורך דין רשלנות רפואית בעל ניסיון ספציפי בתחום זה.
משרדנו מייצג תובעים בלבד בתביעות נזקי גוף ורשלנות רפואית, לרבות במקרים קשים של רשלנות רפואית בהריון או רשלנות רפואית בלידה.
משרדנו צבר ידע וניסיון רב הן בתחום המשפטי והן בתחום הרפואי ומייצג משפחות רבות לילדים עם צרכים מיוחדים.
משרדנו עובד בשיתוף פעולה עם מומחים רפואיים בכירים המסייעים הנותנים במקרים הראויים חוות דעת מבוססות לתמיכה בטענות התביעה.
להערכת סיכויי התביעה ושוויה ניתן לפנות לעו”ד אורי דלאל בטל’: 0544-485312 או בדוא”ל: [email protected]