במידה ונגרם לכם נזק כתוצאה מרשלנות רפואית בניתוח פלסטי או עקב טיפול קוסמטי מומלץ לבחון את אפשרותכם להגיש תביעת נזיקין לקבלת פיצויים כספיים. במאמר להלן נדון בנושא: רשלנות רפואית פלסטיקה.
פעמים רבות הניתוחים הפלסטיים שמבוצעים הינם ניתוחים אסתטיים שמטרתם לשפר את תדמיתו של המטופל ואת איכות חייו, ולכן ניתוח רשלני עלול לגרום לפגיעה קשה ובלתי הפיכה במטופל אשר ביקש לשפר את איכות חייו. פעמים רבות בניתוחים אלה מבקש המטופל לא רק לשנות את צורתו החיצונית אלא להשיג גם שיפור בפן הרגשי ומכאן ברורה הפגיעה הקשה באותם מקרים שעקב רשלנות בטיפול נגרם נזק חמור למטופל.
רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים יכולה להיות בכל התחומים שבהם מבוצעים ניתוחים אלה לרבות רשלנות בניתוחי חזה, כגון: רשלנות בניתוח הגדלת חזה, הקטנה חזה או הרמת חזה, רשלנות רפואית בניתוחי פנים, הרמת עפעפיים הצמדת אוזניים, רשלנות בניתוח אף, רשלנות בניתוחי בטן, שאיבת שומן, הסרת צלוליטיס, מתיחת עור וכו’.
כדי להוכיח רשלנות רפואית עקב טיפולים או ניתוחים פלסטיים יש צורך להראות שאותו גורם רפואי התרשל, כלומר סטה מהפרקטיקה הרפואית המקובלת וכי כתוצאה מרשלנות זו נגרם נזק למטופל. מומלץ לפנות לעורך דין רשלנות רפואית בעל ידע וניסיון אשר יידע לאסוף את כל החומר הרפואי הרלוואנטי, לברר את העובדות, לשמוע את טענות המטופל הראיות שיש בידיו.
כדי להוכיח רשלנות רפואית פלסטיקה יש צורך לתמוך ולבסס כל טענה שעניינה ברפואה בחוות דעת רפואית ערוכה כדין. לרוב מדובר בחוות דעת של מומחה בכירורגיה פלסטית ורצוי בעל ניסיון בספציפי. כמו כן, במידה ונגרם נזק נפשי כתוצאה מרשלנות הרופא יש צורך בחוות דעת של פסיכיאטר כדי להעריך ולקבוע את הנכות הנפשית שנותרה.
משרדנו עובד מזה שנים רבות עם מומחים רפואיים בכירים אשר במקרים המתאימים כותבים חוות דעת המסייעות בסיכויי הצלחת התביעה.
ניתן לומר באופן כללי כי ככל שהנזק שנגרם למטופל הינו גדול יותר וככל שנותרה לו נכות רפואית ותפקודית חמורה יותר כך גם סכום הפיצויים עשוי להיות גבוה יותר. גורמים נוספים שמשפיעים על גובה הפיצוי הינם גילו של המטופל, האם נגרמו לו הפסדי שכר, מה שיעור הנכות הרפואית, האם הנכות הרפואית משפיעה על תפקודו היומיומי , מיקום הפגיעה בגוף, האם יש צורך בהוצאות מיוחדות ועוד.
כמובן שיש לבחון כל מקרה לגופו וכך למשל סכום הפיצויים שייפסק במקרים של צלקת נרחבת בפניה של דוגמנית יהיה שונה לחלוטין מהפיצוי שייפסק לצלקת שנותרה לעובד במשרד במקום מוסתר ברגלו וכו’.
בתביעות רשלנות רפואית פלסטיקה עשויים להיפסק פיצוי בגין ראשי הנזק הבאים: הפסדי שכר, אובדן כושר השתכרות, הפסדי פנסיה, עזרת הזולת, פיצויים בגין טיפולים רפואיים או פארארפואיים, הוצאות בגין תרופות והוצאות רפואיות עתידיות, אביזרי שיקום, כאב וסבל ופגיעה בהנאות החיים ועוד.
משרדנו מייצג תובעים בלבד ועוסק בתחום רשלנות רפואית כ-14 שנים ובעל ניסיון רב בייצוג במקרים קשים של רשלנות רפואית בכל תחומי הרפואה לרבות במצבים של רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים.
ניתן לפנות להערכת סיכויי התביעה ושוויה לעו”ד אורי דלאל בטל’: 0544-485312 או בדוא”ל: [email protected].