שיתוק מוחין יכול להיגרם כתוצאה מרשלנות רפואית. במאמר זה תוכלו לקבל את המידע הראשוני, משרד עורכי דין אורי דלאל כאן בשביל לסייע לכם בבדיקת היתכנות של רשלנות רפואית. כמו כן נספק לכם מידע ראשוני להורים לילדים עם שיתוק מוחין בדבר האפשרות לבירור תביעת רשלנות רפואית. בכל שאלה תוכלו להשאיר פרטים ונסייע לכם.
ההגדרה של שיתוק מוחין (סי.פי) מתייחסת לקבוצת ליקויים בהתפתחות התנועה והיציבה כתוצאה מפגיעה במוח.
מידת המוגבלות עשויה להשתנות ממקרה למקרה ויכולה לנוע בין מוגבלות קלה יחסית ועד למוגבלות קשה ביותר הכוללת שיתוק ב-4 הגפיים לצד מגבלות נוספות.
שיתוק מוחין ספסטי – כשמדברים על סיפי (CP) ספסטי הכוונה היא לנוקשות השרירים.
כאשר נוקשות זאת באה לידי ביטוי רק בצידו אחד של הגוף בין אם בצורה של שיתוק מלא ובין אם בצורה של חולשה (יד ורגל בצד אחד) היא נקראת המיפלגיה (spastic hemiplegia).
במידה ונוקשות השרירים באה לידי ביטוי רק ברגליים (פלג גוף תחתון) היא קרויה דיפלגיה (spastic diplegia).
במידה וכל 4 הגפיים מוגבלות המצב מוכר כשיתוק מוחין מסוג קוודרופלגיה (spastic quadriplegia).
כל אחד מהמצבים הללו יכול להתקיים בדרגות שונות של חומרה, החל מחולשה קלה ועד לשיתוק מוחלט.
שיתוק מוחין אתטואידי (athetoid) – מתבטא בשרירים רפויים מאוד ותנועות בלתי-רצוניות רבות. גם כאן מידת הפגיעה התפקודית עשויה להשתנות.
שיתוק מוחין מסוג אטקסיה (ataxic) – גורם לחוסר יציבות, לבעיות קואורדינציה ולשיווי משקל לקוי.
לליקויים המוטוריים בשיתוק מוחין עלולות להתלוות גם הפרעות חושיות, תפיסתיות ו/או התנהגותיות, בעיות ראייה (עיוורון קורטיקאלי וכו’), שמיעה (עד כדי חירשות), בעיות תקשורת ושפה (דיבור), הפרעות באכילה, אפילפסיה ופירכוסים, קשיי למידה המלווים בבעיות התנהגות, פיגור שכלי בדרגות שונות, בעיות נשימה, אי שליטה על הסוגרים ו/או הפרעות במתן שתן וצואה, עקמת בעמוד השדרה, בעיות הורמונליות (כגון הפרעות בתפקוד בלוטת התריס וכו’), הידרוצפולוס ועוד.
לא בכל מקרה שבו נולד ילד המאובחן עם שיתוק מוחין, הדבר נגרם עקב רשלנות רפואית. במקרים רבים, הסיבה לשיתוק מוחין אינה ידועה.
יחד עם זאת, במקרים לא מבוטלים שיתוק מוחין נגרם כתוצאה מרשלנות רפואית, ובעיקר עקב רשלנות רפואית בלידה, רשלנות רפואית בהריון או רשלנות רפואית לאחר הלידה (רשלנות בפגייה או במחלקת תינוקות).
לכן, במקרים שבהם נולד ילד המאובחן עם שיתוק מוחין ייתכן ויש מקום לפנות לבירור עם עורך דין רשלנות רפואית שיתוק מוחין לצורך יעוץ ראשוני והערכת סיכויי התביעה.
לצורך בירור תביעת רשלנות רפואית בשיתוק מוחין, יהיה מקום לאסוף את כל החומר הרפואי הרלוואנטי לצד בירור העובדות, ולאחר מכן, ככל שיימצא כי יש מקום להמשיך בבירור התביעה, תיעשה פנייה למומחה רפואי לצורך בירור שאלת רשלנות הצוות הרפואי, ובהמשך לצורך הערכת נכותו של היילוד וצרכיו המיוחדים.
בתביעות רשלנות רפואית שיתוק מוחין לעיתים יש צורך בהיוועצות עם יותר מומחה רפואי אחד, בין היתר, בתחום בתחום רפואת נשים (גינקולוגיה ומיילדות), גנטיקה, נאונטלוגיה (רפואת פגים ויילודים) ונוירולוגיית ילדים.
יש לציין כי מדובר בתחומים שבהם קשה לקבל חוות דעת המבססות תביעת שיתוק מוחין עקב רשלנות רפואית, ועל כן יש יתרון בפנייה לעורך דין בעל ניסיון רב בתחום רשלנות רפואית בשיתוק מוחין המצוי בקשרי עבודה עם המומחים הרפואיים.
יכולים להיות הרבה מאוד מצבים שבהם התרשלות של הצוות הרפואי בהריון, בלידה או לאחר הלידה עלולה לגרום לשיתוק מוחין אצל היילוד. נפרט להלן מספר דוגמאות מייצגות:
במקרים בהם ליילוד שיתוק מוחין עם פגיעה תפקודית קשה, הפיצויים שנפסקים הינם גבוהים מאוד (מיליוני ש”ח), שכן הם אמורים לספק את כל צרכיו המיוחדים של היילוד ומשפחתו, ולהבטיח את המשך קידומו וקיומו בכבוד.
הפיצויים עשויים לכלול, בין היתר, פיצויים בגין הפסדי שכר, עזרת הזולת (לרבות מטפל זר, סייעות, חונכים, עזרה במשק הבית, עזרת בני משפחה ועוד), הוצאות טיפולים רפואיים וטיפולים פארארפואיים (כגון: פיזיותרפיה, הידרותרפיה, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, רכיבה טיפולית ועוד), תרופות, אביזרי שיקום, אביזי תקשורת, רכב מותאם והוצאות נסיעה מוגברות, התאמת דיור, הפסדי שכר להורים, פיצוי בגין כאב וסבל ועוגמת נפש ועוד.
משרדנו צבר ניסיון וידע רב בתחום רשלנות רפואית ובפרט בתחום רשלנות רפואית בהריון ובלידה וייצוג משפחות לילדים עם צרכים מיוחדים.
במהלך השנים, משרדנו ייצג משפחות רבות לילדים עם שיתוק מוחין בתביעות רשלנות רפואית ובהליכים מול ביטוח לאומי.
לייעוץ ראשוני והערכת סיכויי התביעה ניתן לפנות לעו”ד אורי דלאל בטל’: 0544-485312 או בדוא”ל: [email protected]