מאמר זה בנושא: רשלנות רפואית בהריון / לידה מצוקה עוברית
נולד לכם ילד עם מוגבלות וצרכים מיוחדים כתוצאה מרשלנות רפואית בהריון או רשלנות רפואית בלידה בטיפול במצוקה עוברית ? מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין רשלנות רפואית לבחון עילת תביעה לפיצויים.
מהי מצוקה עוברית ?
מצוקה עוברית הינה מצב רפואי הדורש התערבות דחופה וזאת מכיוון שהעובר סובל מבעיה כלשהי בתוך הרחם אשר עלולה לסכן את חייו או להותירו עם פגיעה קשה ובלתי הפיכה עקב חוסר באספקת חמצן ודם.
ישנם גורמים שונים העלולים לגרום למצוקה עוברית, כגון: היפרדות שלייה, פגיעה בחבל הטבור כגון כריכת חבל הטבור ועוד. מצבים אלה עשויים להוביל להפחתת ו/או הפסקת אספקת חמצן ודם לעובר (תשניק/אספיקציה).
לכן, במידה וקיימים סימנים מחשידים למצוקה עוברית, כגון: הפחתה בתנועות העובר, מיעוט מי שפיר, סימנים של מצוקה עוברית בבדיקות שונות, יש להתייחס אליהן במלוא הרצינות והמהירות, לנקוט את כל הבדיקות הנוספות נדרשות (לרבות בדיקת אולטרסאונד, מוניטור עוברי, בדיקות דופלר וכו’), וייתכן שיהיה מקום בהתאם להורות על סיום הלידה באופן מיידי באמצעות ניתוח קיסרי, וזאת מאחר והמשך שהייה של העובר ברחם במצב של סבל עוברי עשויה לגרום לו לנזק קשה ובלתי הפיך לרבות מוות.
מצוקה עוברית עלולה להתרחש בשלבים שונים של ההריון. כמו כן, מצוקה עוברית עלולה להתרחש גם במהלך הלידה ושלבים שונים של הלידה, ותביעות רשלנות רפואית רבות מוגשות בגין רשלנות באבחון טיפול במצוקה עוברית סביב הלידה ואי סיום הלידה במועד מוקדם יותר באמצעות ניתוח קיסרי.
איחור בטיפול במצוקה עוברית ורשלנות רפואית בלידה או בהריון עלולים להוביל לתוצאות הרות אסון אשר יסתיימו במות היילוד או בלידת יילוד עם פגיעה מוחית קשה (שיתוק מוחין) ונכות לצמיתות.
במקרים שבהם היו סימני אזהרה למצוקה עוברית אך הרופאים התרשלו או איחרו במתן הטיפול ועקב כך נזק ליילוד נזק ייתכן וקיימת עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה או במעקב ההריון.
כיצד מוכיחים תביעות רשלנות רפואית במקרים של מצוקה עוברית ?
לצורך הוכחת תביעת רשלנות רפואית במקרים אלה, יש להוכיח כי שהצוות הרפואי התרשל באבחון מצוקה עוברית או בטיפול והמעקב לאחר שאובחנה מצוקה עוברית וכי נזקיו של היילוד נובעים כתוצאה מרשלנות זו.
יש לציין כי, למרבה הצער, לא תמיד נרשם בתיק הרפואי כי היתה מצוקה עוברית מטעם של רפואה מתגוננת, ולעיתים ניתן ללמוד על כך רק לאחר בחינת התיק הרפואי כולו, לרבות בדיקת סרטי המוניטור, עיון בבדיקות האולטרסאונד השונות, הדיווחים הסיעודיים של האחיות והשוואתם לבדיקות הרופאים ועוד.
במצבים שבהם נולד ילד עם תשניק (אספיקציה) ומצוקה לאחר הלידה, מומלץ לבחון את התיק הרפואי כדי לבדוק עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בטיפול במצוקה עוברית. כך לדוגמא במצבים שבהם התינוק נזקק להחייאה לאחר הלידה, כאשר אובחנה חמצת מטבולית לאחר הלידה, כאשר התינוק נולד עם ציוני אפגר נמוכים, כאשר התינוק סבל מאנצפלופתיה היפוקסית איסכמית לאחר לידתו ועוד.
מדובר בתביעות מורכבות ומסובכות אשר מן הראוי להפנותם לעורך דין בעל ניסיון בתביעות רשלנות רפואית ובעיקר רשלנות רפואית בהריון ובלידה.
בהתאם לדין, ככלל, כל טענה רפואית יש לתמוך באמצעות חוות דעת רפואית ערוכה כדין, ולכן פעמים רבות, בתביעות אלה של רשלנות רפואית עקב מצוקה עוברית יש צורך בפנייה למספר מומחים רפואיים, לרבות מומחה לרפואת נשים (גינקולוג), נוירולוג ילדים ועוד.
משרדנו צבר ניסיון וידע משפטי-רפואי נרחב במהלך השנים תוך עבודה עם מומחים רפואיים בכירים המוכנים לכתוב חוות דעת ברשלנות רפואית במקרים המתאימים.
פיצויים במקרים של מצוק העוברית
סכומי הפיצויים הנפסקים לילדים עם פגיעות מוחיות (כגון שיתוק מוחין CP) כתוצאה מרשלנות רפואית בלידה או בהריון הינם גבוהים מאוד ועשויים להגיע למיליוני ש”ח וזאת בכדי לספק לילד (ומשפחתו) את מלוא הצרכים המיוחדים להם יזדקק עד לאריכות ימי חייו.
משרדנו בעל ניסיון רב בניהול תביעות רשלנות רפואית בלידה ובמעקב ההריון, לרבות מצבים של
רשלנות באבחון ובטיפול מצוקה עוברית ועוד.
להערכת סיכויי התביעה ושוויה ניתן לפנות לעו”ד רשלנות רפואית אורי דלאל בטל’: 0544-485312 או בדוא”ל: [email protected].