רשלנות רפואית בהריון ובלידה עלולה להוביל לפגיעה קשה בעובר ואף לגרום ללידת עובר מת או למות תינוק זמן קצר לאחר הלידה. במקרים של מות תינוק ניתן לבחון קיומה של עילת תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית. מומלץ לקורא מאמר זה שעניינו: פטירת תינוק עקב רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית בהריון ובלידה עלולה להוביל לפגיעה קשה בעובר המתבטאת בפגיעה מוחית (כגון שיתוק מוחין / CP), פגיעה אורטופדית (כגון: פגיעת עמוד שדרה או שיתוק על שם ארב) ועוד, והיא גם עלולה להוביל למותו של העובר.
כדי להוכיח כי העובר מת כתוצאה מרשלנות רפואית יש להראות כי הצוות הרפואי התרשל בטיפול, כלומר חרג מהפרקטיקה הרפואית המקובלת וכי כתוצאה מהתרשלות זו מת העובר.
כך לדוגמא במקרים שבהם הצוות הרפואי לא זיהה מצוקה עוברית במהלך ההריון, לא הורה על סיום הלידה כמתבקש, התרשל בקריאת מוניטור עוברי לא תקין או בסימנים מחשידים בבדיקות אולטרסאונד, רשלנות רפואית בלידה במקרים של תשניק וכו’.
חשוב לשים לב שיש הבדל בפיצוי במקרים של מות עובר לעומת מות תינוק, כאשר במקרים שבהם העובר נולד מת הפיצוי יהיה נמוך יותר מאותם מקרים שבהם התינוק נולד חי אך מת זמן קצר לאחר הלידה (אפילו מספר שעות לאחר לידתו).
כדי להוכיח כי תינוק מת כתוצאה מרשלנות רפואית בלידה יש להוכיח כי הצוות הרפואי המיילד סטה מנורמות הזהירות המקובלות וכי כתוצאה מהתרשלות זו מת התינוק.
בפסיקה נדונו מקרים רבים של פטירת תינוק כתוצאה מרשלנות רפואית, לרבות במקרים שבהם תינוק מת כתוצאה מתשניק בלידה (כלומר חוסר בחמצן ודם).
כך לדוגמא, בת.א 7046/01 עזבון המנוח כ. ז”ל ואח’ נ’ מדינת ישראל נדונה תביעת רשלנות רפואית בגין פטירה של תינוק שעות לאחר לידתו.
באותו עניין, היו סימנים ברורים של מצוקה עוברית בזמן הלידה והתדרדרות במצבו של העובר, אולם למראת זאת הצוות הרפואי לא הורה על ניתוח קיסרי ובחר לסיים את הלידה באמצעות מכשיר וואקום. בזמן הלידה התברר כי התינוק נולד כשחבל הטבור כרוך, ללא נשימה או דופק והוא נפטר כעבור מספר שעות עם סימנים ברורים של תשניק (אספיקציה).
בית המשפט קיבל את התביעה בגין רשלנות רפואית והורה על פיצוי להורי התינוק שנפטר.
הפיצויים במקרים אלה של תינוק שנפטר כתוצאה מרשלנות רפואית עשויים לכלול פיצוי בגין כאב וסבל, קיצור תוחלת חיים, אובדן כושר התשכרות בשנים האבודות, הוצאות קבורה ומצבה ועוד. פיצויים אלה עשויים להגיע גם מעל ל- 1,500,000 ש”ח תלוי בנסיבות המקרה.
במידה וכתוצאה מהמקרה הטראגי נותרו להורים נזקים נפשיים ייתכן וגם להורים תהיה קיימת תביעה ישירה בגין הנזקיים הנפשיים שנגרמו להם והשלכותיהם.
למשרדנו ניסיון רב בתביעות רשלנות רפואית בהריון ובלידה, לרבות במקרים של פטירת עובר או מות תינוק לאחר הלידה.
משרדנו מסתייע בתביעות אלה עם מומחים בכירים בתחום גינקולוגיה ומיילדות, אשר במקרים המתאימים כותבים חוות דעת רפואיות התומכות ומבססות את התביעות המוגשות על ידי משרדנו.
ניתן לפנות להערכת סיכויי התביעה ושוויה לעו”ד אורי דלאל בטל’: 0544485312 או בדוא”ל: [email protected].