במידה ונולד לכם ילד עם צרכים מיוחדים לאחר לידת ואקום או שנגרמו ליולדת נזקים קשים כתוצאה מלידת ואקום מומלץ לבחון קיומה של עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה. במאמר להלן נספק מידע ראשוני בעניין: רשלנות רפואית בלידת ואקום.
שימוש ביילוד מכשירני באמצעות ואקום (יילוד על ידי שולפן ריק) כרוך בתחולאה עוברית ואימהית. ההחלטה לבצע לידה באמצעות ואקום מחייבת הערכה של יתרונות וחסרונות הפעולה, מתן הסבר מקיף ליולדת וקבלת הסכמתה מדעת.
לידה באמצעות ואקום תתבצע כאשר אין מניעה מלידה נרתיקית ויש יתרון בלידה מכשירנית על פני ניתוח קיסרי או המשל הלידה.
לידה באמצעות ואקום תישקל בדרך כלל כאשר השלב השני של הלידה מאורך, בבמצב אימיהי המחייב סיום הלידה בהקדם, כאשר יש סיבה רפואית המונעת מן היולדת ללחוץ, במצבים של תשישות או לחיצות אימהיות שאינן מקדמות את הלידה, במקרים של שינויים במוניטור העוברי ועוד.
חשוב לדעת שינשנן התוויות נגד ליילוד בואקום, כלומר מצבים שבהם אין ליילד באמצעות ואקום, לקבות שימוש בוואקום כשהעובר במצג פנים, שימוש בוואקום כשידוע על הפרעות קרישה לעובר, נטייה לשברים בעובר. כמו כן, לא מומלץ להשתמש בואקום לפני שבוע 34 להריון.
יילוד בוואקום ייעשה כשהעובר במצג ראש, פתיחה מלאה של צוואר הרחם, אגן שבהערכה קלינית מתאים ללידה לידנית, ראש העובר נמצא במיקום מתאים.
במצבים שבהם בוצעה לידת ואקום חרף התוויות נגד או בהיעדר תנאים מתאימים או כאשר היה מקום לבצע ניתוח קיסרי או באותם מקרים של ניתן מידע מספק ליולדת ולא התקבלה הסכמתה מדעת ייתכן ותהיה קיימת עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה.
כמו כן, יכולה להיות רשלנות גם בביצוע לידת הואקום עצמה, כך למשל במקרים שבהם הגביע נשמט יותר מידי פעמים, כאשר מבוצע מספר רב של ניסיונות משיכה לאל הצלחה, כאשר לא מבוצעת אפיזיוטומיה במקרים הנדרשים ועוד.
כדי להוכיח רשלנות רפואית בלידת ואקום יש להראות כי הרופא מהפרקטיקה הרפואית המקובלת (התרשל) ועקב כך נגרם נזק ליילוד או ליולדת.
במצבים אלה, רשלנות רפואית בלידה עלולה לגרום לנזקים חמורים ובלתי הפיכים הן ליילוד והן ליולדת. כך למשל, במקרים שבהם נולד ילד עם שיתוק מוחין או עם שיתוק על שם ארב או שנגרמו ליולדת קרעים חמורים ופגיעה בשופכה מומלץ לבחון האם לא ארעה רשלנות רפואית בלידה.
כדי להתחיל בבירור של תביעת רשלנות רפואית בלידה יש לאסוף את כל החומר הרפואי, לנתח אותו בצורה יסודית, ולאחר מכן לפנות לייעוץ עם רופא מומחה יילוד וגינקולוגיה. ככלל, בתביעות אלה, יש לתמוך כל טענה רפואית בחוות דעת רפואית ערוכה כדין.
תביעות אלה מצריכות ניסיון וידע משפטי-רפואי הן לצורך הוכחת רשלנות הרופאים הן לצורך הוכחת הקשר הסיבתי בין רשלנות הרפואים והנזק שנגרם ליילוד והן לצורך הדיון בשאלת הנזק והצרכים המיוחדים של הייולד.
לפיכך, במקרים של נזקים קשים, מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין רשלנות רפואית בלידה.
למשרדנו ניסיון רב בתביעות רשלנות רפואית ובפרט ברשלנות רפואית בלידה וייצוג הורים לילדים עם צרכים מיוחדים. משרדנו ניהל תביעות רשלנות רפואית רבות בגין לידת ילדים עם שיתוק מוחין, שיתוק על שם ארב, תביעות בגין נזקים קשים ליולדת ועוד.
במידה ונולד לך ילד עם מוגבלות לאחר לידת ואקום או שנגרמו לך נזקים קשים כתוצאה מלידה זו, מומלץ לבחון עילת תביעה עם עורך דין רשלנות רפואית.
לייעוץ ראשוני והערכת סיכויי התביעה ושוויה ניתן לפנות לעורך דין אורי דלאל בטל’: 0544-485312 או בדוא”ל: [email protected].