במידה ונגרם לכם נזק כתוצאה מרשלנות רפואית בטיפול תרופתי, כגון במקרים של מינון תרופתי שגוי, טיפול תרופתי לא נכון או לא מתאים, היעדר מעקב לאחר מתן טיפול תרופתי ועוד, מומלץ לבחון קיומה של תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית במתן תרופות
טיפול תרופתי מצוי בלב ליבו של הטיפול הרפואי והוא מיועד כמובן לטפל במחלות למנוע סיכון למחלות או מצבים מסויימים להקל בסימפטומים ועוד.
רשלנות רפואית במתן הטיפול התרופתי עלול לגרום לנזק משמעותי ובלתי הפיך למטופל ואף להוביל למוות.
במקרים אלה, יש להוכיח כי הרופא התרשל במתן הטיפול התרופתי או במעקב אחר הטיפול התרופתי, וכי עקב התרשלות זו נגרם נזק למטופל.
דוגמאות לרשלנות רפואית בטיפול תרופתי :
- מתן טיפול תרופתי לא מתאים או שאינו תואם את מצבו הרפואי של המטופל.
- אי מתן מידע מלא בנוגע לתרופה, אלטרנטיבות טיפוליות, סיכונים בנטילת התרופה ועוד.
- טעות במתן הטיפול התרופתי – רישום שגוי של תרופות.
- טיפול תרופתי במינון שגוי – מינון תרופתי עודף עלול להוביל לנזק קשה ואף למוות ומצד שני מינון תרופתי חסר עלול לגרום למצב שבו המטופל לא קיבל את הטיפול התרופתי הנדרש לצורך טיפול במחלתו.
- טיפול תרופתי במצבים שבהם יש התוויות נגד לקבלת הטיפול התרופתי – כלומר מצבים שבהם ידוע כי מתן הטיפול התרופתי כפי שניתן עלול לגרום לנזקים קשים וחמורים.
- אי התחשבות בתרופות אחרות שהמטופל כבר מקבל ובמצבים שבהם עלולה להיות התנגשות בין התרופות וסיכון למטופל עקב כך.
- רשלנות במעקב אחר מצבו של המטופל לאחר התחלת הטיפול התרופתי – ישנן תרופות המצריכות בדיקות דם או ניטור מצבו הבריאותי של המטופל באופן שיאפשר הפסקת התרופה או שינוי המינון לפני שייגרם נזק בלתי הפיך למטופל.
- רשלנות של רוקח במתן תרופה לא נכונה או במינון לא נכון.
- טיפול באמצעות תרופות שפג תוקפן.
- טיפול בתרופות שנאסרו לשימוש או שהוטלו הגבלות או אזהרות לגבי השימוש בהם ואי מסירת מידע זה למטופל.
- טיפול בתרופות לא מתאימות או אסורות למצבו הרפואי של המטופל – כגון טיפול תרופתי שיש לגביו התוויות נגד לשימוש בנשים הרות או תרופות אסורות לשימוש בהנקה או למטופלים עם מצב רפואי ספציפי וכו’.
כיצד מוכיחים רשלנות רפואית במתן תרופות
בתביעות רשלנות רפואית במקרים של מינון תרופתי שגוי או רשלנות במתן תרופות יש להראות כי הרופא המטפל התרשל, כלומר חרג מהסטנדרטים הסבירים המקובלים וכי עקב רשלנות זו נגרם למטופל נזק.
ככלל, בתביעות אלה, כל טענה שעניינה ברפואה יש להוכיח באמצעות חוות דעת רפואית בתחום הרלוואנטי. הדבר נכון הן לגבי עצם שאלת הרשלנות והן לגבי הנזק שנגרם למטופל והקשר הסיבתי שבין הנזק שנגרם לרשלנות הנטענת.
פיצויים במקרים של טיפול תרופתי רשלני
הפיצוי במקרים של רשלנות רפואית במתן תרופות הינו תלוי מקרה בהתאם לנסיבות הקונקרטיות והנזק שנגרם לאותו מטופל ספציפי.
ככלל, ככל שמצבו של המטופל אילולא הרשלנות היה טוב יותר וככל שנגרם נזק תפקודי חמור יותר כך הפיצוי הכספי שייפסק צפוי להיות גבוה יותר.
כמובן שישנם פרמטרים רבים המשפיעים על גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית מסוג זה, לרבות גילו של המטופל, הפסדי השכר שגרמו לו, גובה הנכות הרפואית, הוצאות רפואיות, טיפולים רפואיים, צרכים מיוחדים נוספים, תוחלת חייו, כאב וסבל ועוד.
ניסיון משרדנו בתביעות רשלנות רפואית בטיפול התרופתי
משרדנו עוסק מזה למעלה כ-15 שנים בתביעות נזקי גוף ובפרט בתביעות רשלנות רפואית בכל תחומי הרפואה, לרבות תביעות רשלנות רפואית במתן תרופות או באופן הטיפול התרופתי.
במידה ונגרם לכם נזק כתוצאה מרשלנות רפואית מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין רשלנות רפואית לצורך בירור תביעתכם.
לייעוץ ראשוני והערכת סיכויי התביעה ושוויה ניתן לפנות לעו”ד אורי דלאל בטל’: 0544-485312 או בדוא”ל: [email protected].