מקרים של רשלנות רפואית בהרדמה עלולים להוביל לתוצאה קשה מאוד ואף טראגית.
במידה וחלילה נגרם נזק משמעותי עקב סיבוכי הרדמה בשל רשלנות של רופא מרדים מומלץ לבחון אפשרות לקבלת פיצויים בגין תביעת רשלנות רפואית.
מהי רשלנות רפואית בהרדמה ?
הרדמה היא הליך מאוד נפוץ ומהווה חלק בלתי נפרד מטיפולים רפואיים רבים וניתוחים.
ישנם מספר סוגי הרדמה: הרדמה מקומית, אזורית או כללית.
מטרת פעולת ההרדמה היא לאפשר טיפול במטופל ללא גרימת כאב תוך שמירה על תפקוד תקין של מערכות הגוף.
סיבוכי הרדמה עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך למטופל ואף למוות.
רשלנות רפואית בהרדמה מתרחשת כאשר הרופא המרדים התרשל, כלומר הפר את חובת הזהירות שלו ועקב התרשלות זו נגרם למטופל נזק.
במקרים שבהם נגרם נזק מהרדמה או שיש חשש כי סיבוכי הרדמה נגרמו כתוצאה מרשלנות מומלץ לפנות בהקדם אל עו”ד רשלנות רפואית לבירור המקרה.
רשלנות רפואית בהרדמה יכולה להתרחש עוד בעת ההכנה לניתוח בטרם הניתוח :
לפני ביצוע פעולה פולשנית או ניתוח, על הרופא המרדים לבצע הערכה רפואית של המטופל, לרבות מצבו של המטופל, עברו וההיסטוריה הרפואית של המטופל, סיכונים פוטנציאלים ועוד לצורך קביעת צורת ההרדמה, חומרי ההרדמה שינתנו, בחינת חומרי ההרדמה שיינתנו ועוד.
התרשלות בביצוע ההערכה הרפואית לפני הניתוח והתעלמות מגורמי סיכון של המטופל עלולים להוביל לסיבוכים בזמן הניתוח ולנזק בלתי הפיך.
כך למשל במקרים שבהם הרופא המרדים לא בירר אודות רגישות לתרופות מסויימות או מצב בריאותי העלול להוביל לסיכונים בביצוע הרדמה ועוד.
רשלנות רפואית של רופא מרדים בזמן הניתוח :
במהלך הניתוח, הרופא המרדים מנטר את מערכות הגוף החיוניות של המטופל באמצעות מכשירי ניטור, הוא אחראי על מתן תרופות הרדמה, שמירה על האיזון בין מינוני התרופות ושמירה על תפקודן של מערכות הגוף העיקריות, כולל נשימה, דופק, לחץ דם ותפקוד הכליות והמוח.
רשלנות רפואית בהרדמה תוך כדי הניתוח עלולה להיגרם בשל חוסר זהירות של הרופא המרדים.
כך למשל במקרים שבהם ניתן מינון יתר של חומר ההרדמה או במקרים שבהם חומר ההרדמה הוזרק למיקום לא נכון או שנעשה שימוש בחומרי הרדמה לא בטיחותיים.
דוגמא נוספת למקרים של רשלנות רפואית של רופא מרדים הינה באותם מקרים שבהם הרופא המרדים אינו ממלא את תפקידו ומקפיד על ניטור מערכות הגוף החיוניות של המטופל.
כך למשל במקרים שבהם המטופל לא קיבל חמצן במשך מספר דקות או במצבים של ירידה במדדים במוניטור (לדוגמא שינויים בקצב הלב או בלחצי הדם) ללא התערבות מתאימה ועוד.
דוגמא נוספת למצבים של רשלנות רפואית של רופא מרדים הינה מצב שבו המטופל עובר את הניתוח מבלי שהוא מקבל חומרי הרדמה תוך שהוא סובל מכאבים עזים.
במקרים אלה מומלץ לבחון קיומה של תביעת רשלנות רפואית לצורך קבלת פיצויים כספיים בגין הנזקים שנגרמו.
רשלנות רפואית בהרדמה לאחר סיום הניתוח
בסיום הניתוח על הרופא המרדים לנטרל את השפעת התרופות ולהחזיר את המטופל להכרה מלאה.
רשלנות בהערכת מצבו של המטופל ואי זיהוי סיבוכים אפשריים עלול לגרום למטופל לנזק בלתי הפיך ואף להוביל למוות.
ניסיון משרדנו בתביעות רשלנות רפואית
למשרדנו ניסיון רב בייצוג נפגעים בתביעות רשלנות רפואית כנגד גורמי הרפואה השונים בארץ, לרבות במקרים של תביעות נגד בתי חולים או מרפאות פרטיות במקרים של רשלנות רפואית בהרדמה.
במהלך השנים צבר משרדנו ניסיון רב הן בפן הרפואי והן בפן המשפטי תוך הסתייעות במומחים רפואיים בכירים המוכנים, במקרים המתאימים, לכתוב חוות דעת רפואיות המבססות את טענות התביעה.
לייעוץ ראשוני להערכת סיכויי התביעה ושוויה ניתן לפנות לעו”ד אורי דלאל בטל’: 0544485312 או בדוא”ל: [email protected].