במידה ונגרם לכם נזק כתוצאה מהשארת גוף זר במהלך הניתוח מומלץ לבדוק תביעת רשלנות רפואית לקבל פיצויים. מומלץ לקרוא בעיון את המאמר הבא שכותרתו: רשלנות רפואית בגין השארת גוף זר במהלך ניתוח.
השארת גוף זר במהלך ניתוח
במהלך כך ניתוח יש צורך בהקפדה רבה על שמירת בריאותו ובטחונו של המטופל. ישנם פרוטוקולים מסודרים כדי למנוע מקרים כאלה של השארת גוף זר במהלך ניתוח, לרבות טפסים ייעודיים של ספירת חפצים וכלי ניתוח, ביקורות ועוד.
אירוע השארת גוף זר לאחר ניתוח או פרוצדורה רפואית אחרת מהווה בעיה ידוע בארץ.
השארת גוף זר במהלך ניתוח עלול לגרום לצורך בניתוח נוסף לשם הוצאתו ואף עלול לגרום לסיבוכים, לנכות רפואית ולתקופה ארוכה של כאב וסבל.
לא בכדי משרד הבריאות הגדיר בחוזר מנכ”ל את האירוע של השארת גוף זר במהלך ניתוח כאירוע שאסור שיקרה במסגרת הטיפול הרפואי.
רשלנות רפואית בגין השארת גוף זר במהלך הניתוח
ככלל, לצורך הוכחת תביעת רשלנות רפואית יש להראות כי הצוות הרפואי התרשל וכי עקב התרשלות זו נגרם למטופל נזק רפואי.
הגם שאירועים של השארת גוף זר לאחר הניתוח מוגדרים כאירועים בל יקרו, כלומר כאירועים שאסור שיקרו עדיין יש להוכיח מרכיבים רבים מהתביעה, לרבות הקשר שבין אותו גוף זר לאותו טיפול רפואי והנזק שנגרם עקב כך.
מניסיוננו, מקרים רבים השארת גוף זר לאחר ניתוח מתרחשים בעיקר עקב: רישום מאוחר (ולא באותו רגע) של פריטים, חפצים וכלי ניתוח (חומרי ספיגה, פריטים חדים, פרטים נלווים ומכשירי ניתוח), חוסר תשומת לב להליך בדיקת אי השארת גוף זר ועוד.
במקרים רבים שבהם נשכח גוף זר בגוף המטופל מדובר בחומרי ספיגה כגון: פדים או גאזות ובמקרים רבים הסיבה לכך שחפץ זר נשכח בגוף המטופל הינה עקב טעויות בספירה.
קיימת חשיבות רבה לכך שהרופא המנתח יהווה חלק פעיל בהליך הבדיקה למניעת הישארות פריט בגוף החולה, לאורך כל שלבי הניתוח. כמו כן, קיימת חשיבות להעלאת הדיוק של הספירה המתבצעת וביצוע באופן מיידי בזמן אמת.
יש לציין כי השארת גוף זר עשויה להתרחש גם בפעולות שבהן אין פתיחת חלל אולם עדיין קיים פוטנציאל גבוה להשארת גוף זר כגון: אפיזיוטומיה, היסטרוסקופיה, ביופסיה מבלוטות הלימפה ועוד.
רשלנות בבירור לאחר השארת גוף זר במהלך הניתוח
עקב השארת גוף זר במהלך הניתוח עלולים להיגרם למטופל נזקי גוף וקשיים רבים. לא פעם, הנזק אינו מתגלה באופן מיידי וגם הטיפול לאחר מכן עלול להיות רשלני.
כך למשל, כבר נתקלנו במצבים של חולים אשר התלוננו על כאבים קשים לאחר הניתוח, ולמרות שבוצעו בדיקות הדמייה לקח זמן רב עד שהתגלה כי נשכח פריט כזה או אחר בגוף המטופל. בדיעבד, גם התברר כי בבדיקות אלה ניתן היה לראות או לפחות לחשוד בקיומו של גוף זר.
דוגמאות למקרים של השארת גוף זר במהלך הניתוח:
- השארת פד לאחר ביצוע ניתוח מעקפים אלקטיבי.
- שבירת מחט והותרת חלק ממנה במהלך ניתוח לתפירת רחם.
- השארת פד לאחר לידה וגינלית רגילה עם חתך אפיזיוטומיה.
- הותרת קליפ של כלי דם לאחר ניתוח בטן.
- השארת פד לאחר ניתוח גניקולוגי
- השארת כלי ניתוחי לאחר ביצוע ניתוח
ועוד.
ניסיון משרדנו בתביעות רשלנות רפואית
למשרדנו ניסיון רב בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתחומי הרפואה השונים.
משרדנו צבר ידע רב הן בתחום המשפטי והן בתחום הרפואי המסייע בבירור התביעות וניהולן.
להערכת סיכויי התביעה ושוויה ניתן לפנות לעו”ד אורי דלאל בטל’ 0544485312 או בדוא”ל: [email protected].